sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Criza financiara

Anul 2010 aduce semne concrete de revenire din crza financiara care a cuprins globul.
In SUA, Ben Bernanke-presedintele Federal Reserve, anunta pentru prima data ca economia SUA isi revine cu o crestere moderata; numarul cererilor de somaj scade in ultima saptamana, cererea pentru bunuri durabile a depasit asteptarile, indicele bursei americane DowJones creste in ultimile 3 luni (pe 2 noiembrie 2009 avea valoare de 9789 de puncte iar in sedinta din 27 ianuarie 2010 inchide la valoarea de 10236 puncte).
In Romania, piata bursiera a dat un puternic semnal de crestere in luna ianuarie a lui 2010, investitorii intrand la cumparare si piata inregistrand astfel volume bune de tranzactionare a actiunilor. Bineinteles ca SIF-urile sunt pe primul loc in topul volumelor si al interesului tinand cont de asteptarea clarificari pragului (care din punctul meu de vedere, acest proces prea mult prelungit este favorabil doar speculatorilor nu si investitorilor strategici si personal nu cred ca va avea loc o schimbare majora in viata SIF-urilor); dupa cum bine stim traim in Romania si asta ne ocupa mai mult decat timpul. Guvernantii nostri si pricipalii oameni care influenteaza soarta politica si economico-financiara a Romaniei, vor ca ei sa fie si mai puternici si mai bogati iar noi ceilalti sa nu reusim sa trecem pragul asa zisei clase de mijloc, vor sa ramanem cat de jos se poate.
In occident urmeaza valul revenirii insa la noi nu; vom continua sa dam din coate fiecare cum poate. Nu vom avea infrastructura, nu vom avea masuri macroeconomice sanatoase, vom avea in continuare taxe multe si din ce in ce mai mari, vom plati noi tot ce vor fura Ei si vor duce afara din tara la casele lor din occident care sunt pregatite sa-i primeasca atunci cand lucrurile vor scapa de sub control iar ca in 1989 caci istoria se repeta, vor duce politici de alungare a investitorilor straini cum au tot dus de 20 ani ca nu cumva sa le ia cineva puterea din mana si toate masinile luxoase cu care merg Ei, cei care conduc Romania.
Asadar succes tuturor, coate ascutite si sunt convins ca cei care pleaca din Romania au luat cea mai buna masura pentru un trai mai bun si sigur si fara impozit forfetar.
Intram deci intr-o noua era. Criza a luat sfarsit. Luati aminte ce s-a intamplat in criza asta si evitati urmatoarea criza.
====================

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu