luni, 22 iunie 2009

Vreau internet? Ce fac?

Pasul I:
Iata o lista cu principalii furnizori de internet de la noi din tara:
link 1: http://www.anisp.ro/?c=membri
link 2: http://www.interlan.ro/?t=5

Pasul II:
Ce tip de conexiune am nevoie (internet fix-prin cablu, fibra sau internet mobil-prin modem radio, cu antena)? Ce fac daca am nevoie de internet intr-o locatie in afara unui oras? Caut internet mobil, adica internet prin modem radio, cu antena proprie.

Detalii:
-internet cu modem de la Orange sau Vodafone - acestea sunt o solutie mobila de acces la Internet insa conexiunea este farte lenta in anumite locatii-adica acolo unde nu exista 3G sau 3G+ (am testat ambele si va spun ca merge foarte greu, cam cum erau conexiunile de dial-up cu cartele de acum cativa ani). Merge mai bine daca utilizati modemul in orasele mari unde aveti acoperire 3G.
-internet cu antena, cu conexiune dedicata si garantata. Am cerut cateva oferte de la furnizori si va pot spune ca taxa de instalare a antenei si echipamentului porneste de la 200 euro+tva iar abonamentul lunar pentru un minim garantat de transfer de date de 64 KB/s porneste de la 18 euro+tva in sus.
-raman de baza conexiunile fixe, pe cablu sau fibra, care au cel mai bun raport calitate-pret. Ofera transfer bun de cativa MB/s iar costurile incep de la 9 euro+tva, taxele de instalare fiind nesemnificative.
====================================================================

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu